sosy 24.05.2023

kremowy sos rybny

20 min
4 porcje
Kremowy sos rybny
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Kremowe sosy są dobre ze względu na swoją różnorodność. Można je łatwo dostosować do różnych potraw. W tym pod rybą, aby nie zagłuszyć jej łagodnego smaku zbyt jasnymi przyprawami i dodatkami. Złap wielokrotnie sprawdzony przepis.

Składniki

  • mąka - 1 łyżeczka
  • czosnek - 1 ząbek
  • śmietana - 150 ml
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • koperek - 2 gałązki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej śmietanę bez gotowania na wolnym ogniu.

Dodaj przesianą mąkę i wymieszaj, aby nie było grudek.

Dodaj przyprawy, posiekany koperek i czosnek i gotuj sos przez kolejne 2-3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy