pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa z pieczonym boczkiem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z pieczonym boczkiem
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Smażony boczek jest idealnym dodatkiem do klasycznej puree z groszku. Pasuje tu bardzo harmonijnie zarówno pod względem smaku, jak i zapachu. A danie jest przygotowywane tak prosto, że poradzi sobie każdy początkujący kucharz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości i odstaw na bok. Użyj go do innych potraw lub Dodaj do zupy na samym końcu.

Wlać wcześniej namoczony i umyty groszek bulionem. Gotuj przez 20 minut.

Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj do miękkości.

Osobno usmaż paski boczku i odłóż na bok.

Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę i startą marchewkę. Wyślij je do zupy.

Dodaj przyprawy i zioła do zupy i zmiel wszystko blenderem, aż będzie gładkie.

Dodaj plastry boczku i udekoruj zupę podczas serwowania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy