Smażony boczek jest idealnym dodatkiem do klasycznej puree z groszku. Pasuje tu bardzo harmonijnie zarówno pod względem smaku, jak i zapachu. A danie jest przygotowywane tak prosto, że poradzi sobie każdy początkujący kucharz.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości i odstaw na bok. Użyj go do innych potraw lub Dodaj do zupy na samym końcu.
Wlać wcześniej namoczony i umyty groszek bulionem. Gotuj przez 20 minut.
Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj do miękkości.
Osobno usmaż paski boczku i odłóż na bok.
Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę i startą marchewkę. Wyślij je do zupy.
Dodaj przyprawy i zioła do zupy i zmiel wszystko blenderem, aż będzie gładkie.
Dodaj plastry boczku i udekoruj zupę podczas serwowania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy