dania główne
22.01.2022
wołowina w sosie śmietanowo-pomidorowym w doniczkach
2 godz. 30 min.
2 porcje
W rzeczywistości, zgodnie z tym przepisem, możesz upiec nie tylko wołowinę, ale także dowolne mięso lub drób. Uwielbiam taki uniwersalny sos śmietanowo-pomidorowy, który sprawia, że każde danie jest delikatne, piękne i pachnące.
Składniki
- wołowina - 800 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- liść laurowy - 2 kawałki
- bulion mięsny - 300 ml
- pasta pomidorowa - 2 łyżeczka
- śmietana - 2 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso i lekko podsmaż na złoty kolor. Rozłóż w doniczkach.
Dodaj losowo posiekaną cebulę i marchewkę, liść laurowy, czosnek i przyprawy do smaku.
Wymieszaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i bulion i wlej do garnków.
Piec 2 godziny w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy