dania główne 22.01.2022

wołowina w sosie śmietanowo-pomidorowym w doniczkach

2 godz. 30 min.
2 porcje
Wołowina w sosie śmietanowo
nesavinov, stock.adobe.com
0

W rzeczywistości, zgodnie z tym przepisem, możesz upiec nie tylko wołowinę, ale także dowolne mięso lub drób. Uwielbiam taki uniwersalny sos śmietanowo-pomidorowy, który sprawia, że każde danie jest delikatne, piękne i pachnące.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso i lekko podsmaż na złoty kolor. Rozłóż w doniczkach.

Dodaj losowo posiekaną cebulę i marchewkę, liść laurowy, czosnek i przyprawy do smaku.

Wymieszaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i bulion i wlej do garnków.

Piec 2 godziny w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy