Kochasz mieszkańców morza? Następnie zaskocz wszystkich bardzo ciekawym daniem-paellą z owocami morza. Owoce morza nadają mu wyjątkowy lekki smak i niezapomniany aromat. Są szybkie w przygotowaniu i dostępne w każdym sklepie jako "koktajl morski".
Składniki
- koktajl morski - 1 rzecz
- Ryż basmati - 200 g
- cukinia - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- cebula - 2 kawałki
- fasolka szparagowa - 100 g
- oliwa z oliwek - 2 CZ. l
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l
- kukurydza - 1 Bank
- bulion warzywny - 120 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż w osolonej wodzie.
Rozmrozić owoce morza. Następnie smaż je na oliwie z oliwek przez 5 minut.
Pokrój paprykę i cukinię w plastry, a cebulę w półpierścienie, posiekaj czosnek, przepuszczając go przez prasę.
Dodaj wszystkie inne warzywa (z wyjątkiem kukurydzy), sól i pieprz, posyp kminkiem i papryką. Smażyć, ciągle mieszając.
Wlej bulion warzywny na patelnię, dodaj kukurydzę i gotuj przez kolejne 10 minut na średnim ogniu.
Połącz owoce morza, warzywa i ryż. Wymieszać.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy