
Oprócz oczywistej cebuli lub marchewki do placków ziemniaczanych można dodawać inne warzywa. Na przykład kalafior. Okazuje się, że jest to bardzo ciekawe rozwiązanie, ponieważ prawie nie zmienia smaku, ale kalorie stają się zauważalnie mniejsze.
Składniki
- ziemniaki - 400 g
- kalafior - 300 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mąka - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kalafior na różyczki, gotuj przez 3 minuty we wrzącej wodzie i zmiel blenderem.
Obierz ziemniaki, zetrzyj, wyciśnij wilgoć i wymieszaj z kapustą.
Dodaj przyprawy, jajka i mąkę i zagniataj masę.
Smaż placki ziemniaczane na patelni z obu stron na średnim ogniu, aż będą złote.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy