Umiarkowanie soczysta, obfita i bardzo piękna sałatka. Gotuj na kilka godzin przed podaniem, aby wszystkie składniki miały czas na namoczenie. Dostosuj ilość majonezu do swoich upodobań: obficie posmaruj każdą warstwę lub dodaj trochę.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka, ogórki i pieczarki.
Zetrzyj ziemniaki i marchewki.
Rozgrzej olej na patelni, smaż pieczarki do miękkości.
Za pomocą pierścienia do serwowania ułóż ziemniaki, ogórki, smażone pieczarki, kurczaka i marchewkę warstwami. Po każdej warstwie dodaj sól, mielony pieprz i trochę majonezu.
Obficie posmaruj majonezem. Sałatkę można udekorować gotowanymi żółtkami, ziołami lub pieczarkami.
Przed podaniem sałatka powinna stać 1,5-2 godziny w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy