sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z kurczakiem, pieczarkami i piklami

25 min
4 porcje
Sałatka warstwowa z kurczakiem, pieczarkami i piklami
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Umiarkowanie soczysta, obfita i bardzo piękna sałatka. Gotuj na kilka godzin przed podaniem, aby wszystkie składniki miały czas na namoczenie. Dostosuj ilość majonezu do swoich upodobań: obficie posmaruj każdą warstwę lub dodaj trochę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kurczaka, ogórki i pieczarki.

Zetrzyj ziemniaki i marchewki.

Rozgrzej olej na patelni, smaż pieczarki do miękkości.

Za pomocą pierścienia do serwowania ułóż ziemniaki, ogórki, smażone pieczarki, kurczaka i marchewkę warstwami. Po każdej warstwie dodaj sól, mielony pieprz i trochę majonezu.

Obficie posmaruj majonezem. Sałatkę można udekorować gotowanymi żółtkami, ziołami lub pieczarkami.

Przed podaniem sałatka powinna stać 1,5-2 godziny w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy