Czy kiedykolwiek przygotowałeś forszmak ze szprotów? Tak, dlatego dzisiaj opowiem wam sprawdzony przepis. Ponieważ ryba działa tutaj jako główny składnik, należy zwrócić szczególną uwagę na jej jakość.
Składniki
- szproty (w puszkach) – 400 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser śmietankowy - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- koperek - kilka gałązek
- sok z cytryny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- mielona kolendra - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Otwórz puszkę szprotek i spuść dwie trzecie oleju.
Obierz jajka i cebulę, pokrój na duże kawałki.
Złóż koperek, jajka, ser śmietankowy, cebulę i szproty do miski blendera z pozostałym masłem.
Wlej sok z cytryny i zmiksuj, aż będzie gładki.
Dodaj przyprawy, sól do smaku i dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy