kompot brzoskwiniowy bez pestek na zimę bez sterylizacji

20 min
20 porcji
Kompot z brzoskwiń bez pestek na zimę bez sterylizacji
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Nie będę mówił o zaletach kompotów, ale raczej podzielę się z Tobą kolejnym przepisem na ten temat. Proponuję gotować kompot brzoskwiniowy bez pestek na zimę. Nawet niedoświadczony kucharz może go łatwo ugotować.

Składniki

  • brzoskwinie - 2 kg
  • cukier - 350 g
  • kwas cytrynowy - 0,5 łyżeczka
  • woda - 5 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Brzoskwinie przekrój na pół i obierz.

Ułóż owoce w wysterylizowanych słoikach.

Napełnij wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut pod pokrywkami.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i kwas cytrynowy.

Gotuj przez 2 minuty, wlej do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy