marynata z cukinią i jęczmieniem perłowym na zimę

2 godz. 0 min.
8 porcji
Marynata z cukinią i jęczmieniem perłowym na zimę
0

Oprócz standardowych warzyw w puszkach i marynowanych, bardzo lubię półfabrykaty, które ułatwiają życie w przyszłości. Na przykład oszczędzają czas na przygotowywanie zup i dań głównych. To taki kęs będzie tą marynatą z cukinią i jęczmieniem jęczmiennym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz jęczmień perłowy wcześniej przez godzinę.

Obierz pomidory i zmiel je blenderem.

Cukinię i paprykę pokrój w kostkę, posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki.

Smaż cebulę na oleju przez 5-7 minut.

Dodaj marchewki i smaż tyle samo.

Dodaj pozostałe składniki oprócz octu.

Gotuj marynatę przez godzinę na małym ogniu i wlej ocet 10 minut przed końcem.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy