język teściowej z cukinii z marchewką na zimę

1 godz. 0 min.
12 porcji
Język teściowej z cukinii z marchewką na zimę
Avocado_studio, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele przepisów na tę popularną sałatkę. Proponuję dziś ugotować język teściowej z cukinii z marchewką na zimę. Dla wygody pokrój warzywa na małe kostki. To świetnie upraszcza proces i oszczędza czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię opłucz, osusz i pokrój w kostkę.

Podsmaż warzywa na oleju na złoty kolor.

Obierz pomidory i posiekaj w blenderze.

Obierz i posiekaj cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5-7 minut.

Dodaj masę pomidorową, mielony pieprz, sól, cukier i czosnek przepuszczony przez prasę. Dusić wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj smażoną cukinię i gotuj przez 20 minut.

Wlej ocet, włóż warzywa do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy