papryka lecho z zielonymi pomidorami na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z papryki z zielonymi pomidorami na zimę
0

Klasyczne lecho to papryka i pomidory. Ale uwielbiam eksperymentować z takimi klasycznymi przepisami. Dlatego proponuję na przykład spróbować ugotować takie lecho nie z czerwonymi, ale z zielonymi pomidorami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój zielone pomidory w kliny.

Resztę warzyw pokrój losowo, wymieszaj wszystko razem i dodaj masło z sosem omat.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez pół godziny.

Dodaj sól, cukier i pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę na małym ogniu.

5 minut przed końcem wlej ocet do lecho.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy