marynowane ogórki z marchewką i cebulą na zimę

20 min
10 porcji
Ogórki kiszone z marchewką i cebulą na zimę
Moving Moment, stock.adobe.com
0

Jeśli szukasz prostego przepisu na pyszne przygotowanie na zimę, radzę spróbować tego. Kiszone ogórki z marchewką i cebulą to świetna opcja dla początkujących. Co więcej, wszystkie proporcje i sekwencja działań są szczegółowo opisane dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ogórki moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie.

Pokrój marchewki i obraną cebulę na średnie kawałki.

Umieść przyprawy na dnie przygotowanych słoików.

Mocno ułóż ogórki, marchewkę i cebulę.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić do ogrzania na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.

Dodaj ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Wlać wrzącą marynatę do słoików, zwinąć i owinąć ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy