Biorąc pod uwagę, że fasola gotuje się przez bardzo długi czas, Robienie jej w doniczkach to przyjemność. Wystarczy pięknie złożyć wszystkie składniki i wysłać je do piekarnika, a następnie możesz bezpiecznie robić swoje. Bardzo podoba mi się ta opcja z papryką i pachnącymi ziołami.
Składniki
- fasola - 400 g
- sok pomidorowy - 100 ml
- bulion warzywny - 200 ml
- kolendra - 1 pęczek
- papryka - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę przez noc, a następnego dnia ułóż w doniczkach.
Dodaj paprykę, przyprawy i posiekane zioła. Możesz dodać czosnek.
Napełnij wszystko sokiem pomidorowym i bulionem i wyślij garnki na półtorej godziny do piekarnika w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy