dania główne 21.02.2022

Gołąbki z pieczarkami w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
5 porcji
Gołąbki z pieczarkami w powolnej kuchence
robert6666, stock.adobe.com
0

Pomiń śmietanę z tego przepisu, a otrzymasz przepyszne, bezmięsne danie. Ze względu na wspaniałe właściwości multicookera gołąbki są soczyste, miękkie i smaczne. Nie wahaj się, pokochają je nawet miłośnicy mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść kapustę z uszkodzonych liści, Wytnij łodygę i umieść w garnku z wrzącą wodą.

Gotuj kapustę przez 30 minut, od czasu do czasu wyjmij i ostrożnie zdejmij miękkie liście. Kontynuuj, aż usuniesz wszystkie odpowiednie liście.

Ryż opłucz i zalej wrzącą wodą przez 15 minut.

Pokrój pieczarki i obraną cebulę.

Włącz tryb "smażenie", rozgrzej olej, dodaj cebulę z pieczarkami i smaż do miękkości.

Weź część pieczarek, resztę wymieszaj z ryżem, dodaj sól i mielony pieprz.

Połóż trochę nadzienia na krawędzi liścia kapusty. Wsuń krawędzie do środka i zwiń luźną rolkę. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami.

Włóż gołąbki do miski wolnowaru.

Osobno wymieszaj bulion, śmietanę, sól, mielony pieprz i pozostałe pieczarki.

Napełnij przygotowanym sosem gołąbki, zamknij pokrywkę i włącz tryb "duszenia"na pół godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy