Pomiń śmietanę z tego przepisu, a otrzymasz przepyszne, bezmięsne danie. Ze względu na wspaniałe właściwości multicookera gołąbki są soczyste, miękkie i smaczne. Nie wahaj się, pokochają je nawet miłośnicy mięsa.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść kapustę z uszkodzonych liści, Wytnij łodygę i umieść w garnku z wrzącą wodą.
Gotuj kapustę przez 30 minut, od czasu do czasu wyjmij i ostrożnie zdejmij miękkie liście. Kontynuuj, aż usuniesz wszystkie odpowiednie liście.
Ryż opłucz i zalej wrzącą wodą przez 15 minut.
Pokrój pieczarki i obraną cebulę.
Włącz tryb "smażenie", rozgrzej olej, dodaj cebulę z pieczarkami i smaż do miękkości.
Weź część pieczarek, resztę wymieszaj z ryżem, dodaj sól i mielony pieprz.
Połóż trochę nadzienia na krawędzi liścia kapusty. Wsuń krawędzie do środka i zwiń luźną rolkę. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami.
Włóż gołąbki do miski wolnowaru.
Osobno wymieszaj bulion, śmietanę, sól, mielony pieprz i pozostałe pieczarki.
Napełnij przygotowanym sosem gołąbki, zamknij pokrywkę i włącz tryb "duszenia"na pół godziny.