dania główne
19.06.2022
zapiekanka z twarogu z marchewką w powolnej kuchence
1 godz. 10 min.
4 porcje
Zapiekanka z marchewką jest przygotowywana inaczej. I tym razem proponuję użyć gotowego puree z marchwi, które nada masie twarogowej ten bogaty pomarańczowy odcień. Wolę robić to danie w powolnej kuchence, więc opowiem o tym.
Składniki
- marchew (pieczone) – 2 kawałki
- twaróg - 300 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- mąka - 3 art.
- śmietana - 2 art.
- cukier - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pieczone marchewki zetrzyj na puree.
Zmiel twaróg przez sito i wymieszaj ze śmietaną.
Ubij jajka z cukrem i połącz wszystkie składniki. Ubij blenderem.
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i włóż masę do natłuszczonej miski wolnowaru.
Gotuj zapiekankę przez 1 godzinę w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy