dania główne 15.08.2022

owsianka grochowa w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
4 porcje
Owsianka grochowa w powolnej kuchence
Anastasiia Sunrise, stock.adobe.com
0

Jedyną wadą owsianki grochowej jest to, że gotuje się dość długo. Ale nawet tutaj możesz uprościć zadanie i użyć multicookera. Wtedy nie musisz stale monitorować, aby nic się nie gotowało i nie paliło.

Składniki

  • groszek - 2 szklanki
  • woda - 4 szklanki
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • Zieleń - 3 gałązki
  • czosnek - 2 ząbki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez 8 godzin i spłukać.

Napełnij go wodą w misce multicookera i włącz tryb "owsianka" na 80 minut.

10 minut przed końcem rozgnieć groszek tłuczkiem, dodaj olej, przyprawy i posiekane zioła z czosnkiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy