pomidory po polsku na zimę

35 min
10 porcji
Pomidory po polsku na zimę
lainen, stock.adobe.com
0

Proponuję wypróbować inny ciekawy przepis-pomidory po polsku. Lepiej gotować z gęstych warzyw, w przeciwnym razie podczas sterylizacji ugotują się i stracą swój kształt. W razie potrzeby możesz również dodać pietruszkę, bazylię lub koperek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory w plasterki, obraną cebulę w krążki.

Umieść przyprawy na dnie przygotowanych słoików.

Ułóż pomidory i cebulę warstwami.

Zagotuj wodę, dodaj cukier, sól i masło.

Wlej wrzącą marynatę do słoików i sterylizuj przez 15 minut.

Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, równomiernie rozprowadź ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy