Sałatka z buraków i cukinii na zimę

50 min
6 porcji
Sałatka z buraków i cukinii na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Urozmaicaj codzienne menu: przygotuj sałatkę z buraków i cukinii na zimę. Można go podawać z owsianką, makaronem, potrawami z ziemniaków, mięsa i ryb. Przepis dodaje czosnek, ale bez niego też jest pyszny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj buraki i cukinię.

Połącz półfabrykaty w dużym rondlu, dodaj sól, cukier, mielony pieprz i olej. Gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i gotuj przez kolejne 5 minut.

Wlej ocet i po 2 minutach zdejmij patelnię z ognia. Umieść gorącą sałatkę w słoikach, zwiń i zawiń w ciepły koc na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy