Kanapki z jamonem i pomidorami pokochają nawet wybredni smakosze. Ser twarogowy z ziołami i posiekanymi piklami nadaje przepisowi delikatność i pikantność. Po prostu nie można odmówić takiej przekąski!
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- pomidory koktajlowe - 2 kawałki
- Hamon - 4 plasterki
- ser twarogowy - 3 art.
- ogórki (słony) – 1 rzecz
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- Zieleń - 2 gałązki
- bazylia - 4 listek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj ogórki i zioła i wymieszaj z twarogiem.
Wytnij kółka z chleba, usmaż na suchej patelni i rozłóż masę serową grubą warstwą.
Na wierzch ułóż okrąg wiśni, plasterek jamona i liść bazylii.
Posyp kanapki świeżo zmielonym pieprzem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy