Na obfitą przekąskę często robię bułkę krabową w chlebie pita. Nadzienie może być różne: z czosnkiem, aromatycznymi ziołami, kukurydzą i topionym serem. Dziś opowiem wam najprostszą wersję tego dania. Spróbuj, na pewno ci się spodoba!
Składniki
- paluszki krabowe - 300 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- ser śmietankowy - 150 g
- majonez - 100 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Pita (cienki) – 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe i obrane jajka.
Połącz majonez, ser śmietankowy, jajka i paluszki krabowe.
Dodaj sól i mielony pieprz do smaku, wymieszaj.
Rozłóż chleb pita na stole, rozłóż obrabiany przedmiot i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni.
Zwiń rolkę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Zdejmij folię i pokrój bułkę krabową w pita na porcje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy