Smak i wygląd tej szybkiej przekąski okazuje się o wiele bardziej interesujący, niż się wydaje na pierwszy rzut oka na listę składników. Więc jeśli masz w domu tylko kilka kiełbasek i resztki sera - koniecznie spróbuj tego dania!
Składniki
- ser - 200 g
- płatki kukurydziane - 150 g
- parówki - 4 kawałki
- jaja kurze - 1 rzecz
- śmietana - 1 art.
- mąka - 4 łyżeczka
- Olej roślinny - 150 ml
- czosnek - 1 ząbek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ser, drobno posiekaj kiełbaski i posiekaj czosnek.
Dodaj jajko i śmietanę, wymieszaj i dodaj mąkę.
Zmiel płatki kukurydziane tak drobno, jak to możliwe, i dodaj to samo.
Uformuj kulki i smaż na ładny rumiany kolor w dużej ilości oleju.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy