cynamonowy mus jabłkowy na zimę

45 min
4 porcje
Mus jabłkowy z cynamonem na zimę
cook_inspire, stock.adobe.com
0

Aby klasyczny mus jabłkowy był smaczny i aromatyczny, zawsze sugeruję dodanie do niego odrobiny cynamonu. W końcu jest to ta sama kombinacja, która jest dobrze znana wszystkim od wczesnego dzieciństwa. A jednocześnie powiem Ci, jak prawidłowo zwinąć go w słoiki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój jabłka. Dodaj sok z cytryny, cukier i cynamon, wymieszaj i odstaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować obrabiany przedmiot przez 20 minut.

Zmiksuj za pomocą blendera lub przetrzyj przez sito.

Gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń na zimę w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy