dania główne 12.02.2022

placki ziemniaczane z mozzarellą

25 min
4 porcje
Placki z mozzarellą
klio_l, stock.adobe.com
0

Mozzarella bardzo się topi, więc radzę dodać ją do placków ziemniaczanych w postaci nadzienia. Wygodniej jest wziąć jeden duży kawałek i zetrzeć go na tarce niż wyciąć małe kulki nożem, ale w ogóle nie wpływa to na wynik.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ziemniaki, odcedź wilgoć i zetrzyj cebulę.

Dodaj przyprawy, jajka i mąkę i wymieszaj wszystko razem.

Osobno zetrzyj mozzarellę.

Połóż łyżkę ziemniaków na gorącej patelni. Połóż trochę mozzarelli na środku i przykryj kolejną warstwą ziemniaków.

Smaż placki ziemniaczane z obu stron na średnim ogniu, aż się zarumienią.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy