Mozzarella bardzo się topi, więc radzę dodać ją do placków ziemniaczanych w postaci nadzienia. Wygodniej jest wziąć jeden duży kawałek i zetrzeć go na tarce niż wyciąć małe kulki nożem, ale w ogóle nie wpływa to na wynik.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- Mozzarella - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 0.5 kawałki
- mąka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ziemniaki, odcedź wilgoć i zetrzyj cebulę.
Dodaj przyprawy, jajka i mąkę i wymieszaj wszystko razem.
Osobno zetrzyj mozzarellę.
Połóż łyżkę ziemniaków na gorącej patelni. Połóż trochę mozzarelli na środku i przykryj kolejną warstwą ziemniaków.
Smaż placki ziemniaczane z obu stron na średnim ogniu, aż się zarumienią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy