Taka obfita zapiekanka z łatwością nakarmi nawet dużą rodzinę. Jednocześnie jest to bezmięsny przepis wegetariański, więc pasuje do każdego bez wyjątku. Tylko ryż, kapusta, pomidory i nic więcej.
Składniki
- ryż - 300 g
- kapusta - 300 g
- pomidory - 300 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mąka owsiana - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ryż do miękkości.
Drobno posiekaj kapustę i lekko podsmaż.
Dodaj pokrojone pomidory i smaż jeszcze przez kilka minut.
Wymieszaj warzywa z ryżem, dopraw, dodaj mąkę i włóż wszystko do formy.
W razie potrzeby udekoruj pomidorami i wyślij zapiekankę do piekarnika na pół godziny w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy