Pyszna i aromatyczna zapiekanka z twarogu z bananami i ananasem nie jest gorsza od pełnego ciasta. Najlepiej gotować na herbatę i traktować bliskich. A następnie w przepisie powiem ci, czego będzie potrzebować i jak go ugotować.
Składniki
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- mąka - 3 art.
- cukier - 2 art.
- banany - 1 rzecz
- ananas (w puszkach) – 6-8 obrączki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg blenderem, aż będzie gładki. Dodaj banana i ponownie ubij.
Ubij jajka osobno z cukrem i wymieszaj z twarogiem.
Dodaj mąkę, włóż masę do formy i ułóż krążki ananasa na wierzchu.
Wyślij zapiekankę do piekarnika na około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy