Kotlety w bułce tartej są najczęściej smażone na patelni lub smażone w głębokim tłuszczu, aby uzyskać chrupiącą złotą skórkę. Ale w rzeczywistości w piekarniku okazuje się nie gorzej, jeśli wybierzesz odpowiednią temperaturę i obliczysz czas.
Składniki
- mielony kurczak - 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- bułka tarta - 0.5 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj przyprawy i jajko.
Dodaj bułkę tartą, aby uzyskać wygodną konsystencję mięsa mielonego i uformuj paszteciki.
Zwiń je w bułkę tartą i ułóż na pergaminie lub w wysmarowanej tłuszczem formie.
Piecz placki w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy