Dedykowany wszystkim miłośnikom jabłek! Taka Rolada wieprzowa jest pieczona przez długi czas, ale wynik podbije wszystkich Twoich bliskich i gości! Radzę używać jabłek słodko-kwaśnych, a co jeszcze możesz je uzupełnić-powiem ci dalej w przepisie!
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- jabłka - 3 kawałki
- rodzynki - 1 garść
- suszone śliwki - 1 garść
- orzechy włoskie - 1 garść
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- suszone chili - 3 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj obrane jabłka, posiekaj orzechy i suszone śliwki i krótko namocz rodzynki.
Rozłóż kawałek wieprzowiny, ubij i natrzyj przyprawami. Popieprzyć.
Rozłóż nadzienie i zwiń ciasną bułkę. Napraw go za pomocą nici do gotowania.
Piecz bułkę w piekarniku przez 2-2, 5 godziny w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy