dania główne 22.01.2022

Cordon Blue

40 min
4 porcje
Cordon Bleu
M.studio, stock.adobe.com
0

Klasyczny francuski Cordon Blue to panierowany sznycel cielęcy. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby ugotować go z fileta z kurczaka dokładnie na tej samej zasadzie. Radzę wybrać szynkę niskotłuszczową, gotowaną lub wędzoną na surowo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój i rozwiń każdy filet z kurczaka, a następnie ubij go tak, aby miał około 5 mm grubości.

Na każdym kawałku połóż plasterek szynki i kawałek sera.

Posyp przyprawami i w razie potrzeby przypnij brzegi kotleta drewnianymi szaszłykami. Wyślij do zamrażarki na 3 minuty.

Zanurz każdy kotlet w mące, ubitym jajku i bułce tartej.

Smażyć na oliwie z oliwek z obu stron na małym ogniu, aby kotlet miał czas na usmażenie w środku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy