dania główne 25.01.2022

dorsz z pomidorami i serem w piekarniku

40 min
2 porcje
Dorsz z pomidorami i serem w piekarniku
kochabamba, stock.adobe.com
0

Najczęściej w tym stylu piecze się kurczaka lub wieprzowinę. Ale pewnego dnia pomyślałem, dlaczego nie zrobić ryby w ten sam sposób? Okazało się, że pyszny dorsz z pomidorami pod serem w dosłownie pół godziny! Smaczne, satysfakcjonujące, piękne i będzie bardzo przydatne w każdej sytuacji! I gotuje się nawet szybciej niż zwykłe mięso.

Składniki

  • dorsz - 500 g
  • pomidory - 2 kawałki
  • ser - 120 g
  • czosnek - 1 Głowa
  • przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 2 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj filety z dorsza przyprawami i włóż do formy.

Wokół rozłóż posiekaną główkę czosnku, aby uzyskać smak.

Ułóż krążki pomidorów na rybie i posyp wszystko startym serem.

Piecz dorsza w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 25-30 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy