Uwielbiam pastylkę do ssania, ponieważ można ją zrobić ze wszystkiego. Nie muszą to być nawet tylko jagody lub owoce. Możesz eksperymentować z innymi składnikami. Co powiesz na pastylkę do squasha? To taka niezwykła uczta na herbatę.
Składniki
- Dynia - 1 kg
- mus jabłkowy - 150 g
- cukier - 2 art.
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój miąższ dyni i włóż do piekarnika na 30-40 minut w 180 stopniach, aż będzie miękki.
Zmiel go blenderem, wymieszaj z musem jabłkowym i dodaj cukier i cynamon do smaku.
Przykryj tace suszarki pergaminem, rozłóż puree cienką warstwą i susz pastylkę przez 5-7 godzin zgodnie z instrukcją suszarki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy