Uwielbiam rogaliki, ale gotowanie ciasta w domu jest dla mnie udręką. Dlatego oferuję ci Mój ulubiony przepis-rogaliki z ciasta francuskiego bez drożdży, które można kupić w każdym supermarkecie. Dodaj nadzienie do swoich upodobań, a deser do herbaty jest gotowy.
Składniki
- ciasto francuskie (bez drożdży) – 500 g
- cukier - 20 g
- żółtka - 1 rzecz
- dżem - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyjmij ciasto, pozostaw na stole, aby się rozmroziło. Posyp stół mąką i rozwałkuj ciasto. Pokrój go w trójkątne paski.
Na szerokim końcu umieść kilka łyżeczek dżemu i zwiń rogalika.
Rogaliki ułożyć na pergaminie na blasze do pieczenia, na wierzch posmarować żółtkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku w temperaturze 180C przez około 25-30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy