Farsz nie jest najpopularniejszym nadzieniem do pizzy i na próżno. Okazuje się więc, że jest jednocześnie bardzo satysfakcjonujący i zdrowszy niż w przypadku kiełbasy sklepowej lub kiełbasek. Dla odmiany proponuję dodać więcej oliwek i oczywiście ser.
Składniki
- mleko - 80 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mąka - 4 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- sos pomidorowy - 2 art.
- mięso mielone - 100 g
- cebula - 0.5 kawałki
- oliwki - 60 g
- włoskie zioła - 1 CZ. l.
- Mozzarella - 80 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj mleko z jajkiem, masłem, mąką i proszkiem do pieczenia. Rozłóż ciasto na patelni i posmaruj sosem pomidorowym.
Posiekaj cebulę i smaż ją z farem, aż będzie miękka. Dopraw ziołami.
Dodaj posiekane oliwki, wymieszaj i nałóż nadzienie na podstawę.
Ułóż kawałki mozzarelli na wierzchu i gotuj pizzę przez około 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy