dania główne 21.02.2022

mintaj w śmietanie pod serem

35 min
4 porcje
Mintaj w śmietanie pod serem
0

Świetnym sposobem na ugotowanie białej ryby jest upieczenie jej w śmietanie pod serem. Dzielę się świetnym sprawdzonym przepisem. Dla niego idealny jest mintaj w postaci filetów lub porcji. W razie potrzeby dodaj trochę posiekanych ziół lub cebuli. Radzę podawać danie natychmiast z piekarnika, gdy jest gorące.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż kawałki mintaja do formy i przełóż je cebulą.

Mintaj w śmietanie pod serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Przykryj wszystko przyprawami i polej śmietaną. Posyp naczynie startym serem.

Mintaj w śmietanie pod serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Piecz rybę w piekarniku przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Mintaj w śmietanie pod serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy