Ten przepis świetnie pomaga, gdy musisz przygotować obiad lub pyszną przekąskę dla dużej firmy. Sos jest potrzebny nie tylko do marynowania. Można go używać do smarowania skrzydełek podczas pieczenia, a także podawać z frytkami lub tortillami.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 1 kg
- sos BBQ - 200 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka, osusz i pokrój na stawy.
Dodaj sól, mielony pieprz, sos barbecue i dobrze wymieszaj.
Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 1,5 godziny w temperaturze pokojowej.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż skrzydełka i piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Ostrożnie odwróć skrzydełka na drugą stronę, posmaruj pozostałymi sosami i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy