sałatki 22.01.2022

Sałatka z groszkiem, kukurydzą i jajkiem

20 min
2 porcje
Sałatka z groszkiem, kukurydzą i jajkiem
0

Sałatka z zielonym groszkiem, kukurydzą i jajkiem to proste danie, które można podawać jako przekąskę lub jako dodatek do mięsa, ryb i przystawki. Do dressingu nadaje się majonez lub śmietana.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pierwszą rzeczą do zrobienia jest ugotowanie jaj kurzych. Po zagotowaniu wody odczekaj 6-7 minut, a następnie ostudź je i wyczyść. Otwórz słoiki z groszkiem i kukurydzą, spuść płyn, przenieś żądaną ilość do miski.

Sałatka z groszkiem, kukurydzą i jajkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj posiekany świeży ogórek, a także pokrojone w kostkę jajka na twardo.

Sałatka z groszkiem, kukurydzą i jajkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj sól, pieprz i majonez o dowolnej zawartości tłuszczu, możesz kupić w sklepie lub w domu.

Sałatka z groszkiem, kukurydzą i jajkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wrzuć sałatkę, udekoruj zieloną cebulą i podawaj.

Sałatka z groszkiem, kukurydzą i jajkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy