Sałatka z zielonym groszkiem, kukurydzą i jajkiem to proste danie, które można podawać jako przekąskę lub jako dodatek do mięsa, ryb i przystawki. Do dressingu nadaje się majonez lub śmietana.
Składniki
- kukurydza (puszka) – 100 g
- zielony groszek (w puszkach) – 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- ogórki - 1 rzecz
- majonez - 1,5 art.
- szczypiorek (do podania) – 2 pióra
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pierwszą rzeczą do zrobienia jest ugotowanie jaj kurzych. Po zagotowaniu wody odczekaj 6-7 minut, a następnie ostudź je i wyczyść. Otwórz słoiki z groszkiem i kukurydzą, spuść płyn, przenieś żądaną ilość do miski.
Dodaj posiekany świeży ogórek, a także pokrojone w kostkę jajka na twardo.
Dodaj sól, pieprz i majonez o dowolnej zawartości tłuszczu, możesz kupić w sklepie lub w domu.
Wrzuć sałatkę, udekoruj zieloną cebulą i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy