
W przypadku tak aromatycznej i pikantnej gruzińskiej sałatki wołowina powinna dosłownie rozpłynąć się w ustach. Dlatego miej czas i cierpliwość, aby go upiec. Jednocześnie możesz gotować fasolę i obejść się bez konserw.
Składniki
- czerwona fasola - 1 szkło
- wołowina - 400 g
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- kolendra - 1 pęczek
- chmiel-suneli - 1 CZ. l.
- ostra czerwona papryka - 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- orzechy włoskie - 1 garść
- ocet winny - 1 art.
- sól - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz wołowinę w folii przez około 1.5 godziny w 180 stopniach i rozłóż na cienkie włókna.
Namocz fasolę przez noc i gotuj do miękkości.
Pokrój cebulę i paprykę w paski. Zmiel kolendrę, orzechy, chili i czosnek.
Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw sałatkę i dopraw oliwą z octu winnego.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy