Czerwona kapusta zamienia nawet najprostsze sałatki w prawdziwe świąteczne danie. Dla kontrastu kolorów proponuję użyć zielonej cebuli. A jeśli chcesz, możesz dodać garść kukurydzy w puszkach lub drobno posiekaną czerwoną paprykę.
Składniki
- czerwona kapusta - 250 g
- szczypiorek - 1 pęczek
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Sezam - 1 art.
- ocet winny - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę, rozgnieć ją solą rękami i spuść nadmiar soku.
Drobno posiekaj fioletową i zieloną cebulę.
Skrop sałatkę octem winnym, dopraw do smaku i wymieszaj.
Posyp sezamem przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy