sałatki
22.01.2022
Sałatka z czerwonej kapusty, koreańskiej marchewki i świeżych warzyw
15 min
4 porcje
Jeśli przygotowujesz taką sałatkę po raz pierwszy, zwróć uwagę na procedurę. Kapustę należy wymieszać osobno z olejem. W przeciwnym razie wszystkie składniki będą miały ten sam kolor. Nie wpłynie to na smak, ale widok nie będzie taki sam.
Składniki
- czerwona kapusta - 250 g
- koreańska marchewka - 200 g
- ogórki - 150 g
- papryka (duży) – 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- ocet winny - 1 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj czerwoną kapustę i wymieszaj z 1 łyżką. l olej roślinny.
Pokrój ogórki i obraną paprykę.
Połącz czerwoną kapustę, koreańską marchewkę, paprykę i ogórki.
Dodaj zmielony pieprz sól i czosnek przepuszczony przez prasę.
Wlej ocet, pozostały olej roślinny i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy