sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej kapusty, koreańskiej marchewki i świeżych warzyw

15 min
4 porcje
Sałatka z czerwonej kapusty, koreańskiej marchewki i świeżych warzyw
0

Jeśli przygotowujesz taką sałatkę po raz pierwszy, zwróć uwagę na procedurę. Kapustę należy wymieszać osobno z olejem. W przeciwnym razie wszystkie składniki będą miały ten sam kolor. Nie wpłynie to na smak, ale widok nie będzie taki sam.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj czerwoną kapustę i wymieszaj z 1 łyżką. l olej roślinny.

Sałatka z czerwonej kapusty, koreańskiej marchewki i świeżych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój ogórki i obraną paprykę.

Sałatka z czerwonej kapusty, koreańskiej marchewki i świeżych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Połącz czerwoną kapustę, koreańską marchewkę, paprykę i ogórki.

Sałatka z czerwonej kapusty, koreańskiej marchewki i świeżych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj zmielony pieprz sól i czosnek przepuszczony przez prasę.

Sałatka z czerwonej kapusty, koreańskiej marchewki i świeżych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej ocet, pozostały olej roślinny i wymieszaj.

Sałatka z czerwonej kapusty, koreańskiej marchewki i świeżych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy