Dodaj więcej lekkich sałatek do swojej diety. Polecam spróbować tego wspaniałego przepisu. Jest pyszny, zdrowy i prosty w przygotowaniu. Pamiętaj, aby osobno wymieszać kapustę z olejem, w przeciwnym razie wszystkie składniki zabarwią się na ten sam kolor.
Składniki
- czerwona kapusta - 400 g
- jabłka - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- suszone śliwki (bez pestek) – 5 sztuk
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną kapustę w cienkie paski. Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.
Opłucz suszone śliwki wrzącą wodą, osusz i posiekaj.
Jabłko obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Obierz i zetrzyj marchewki.
Połącz kapustę, jabłka, marchewkę i suszone śliwki.
Dodaj sól, zmielony pieprz i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy