Świeże warzywa, garść oliwek, trochę fety i oto talerz przepysznej greckiej sałatki już przed tobą. Powinien być wypełniony mieszanką soku z cytryny, oliwy z oliwek i oregano. Do smaku można również dodać inne przyprawy.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- ogórki (średnie) – 2 kawałki
- papryka - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- sałata - 4 listek
- oliwki - 100 G
- feta - 150 g
- oregano - 0,5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 30 ml
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, ogórki, fetę, obraną paprykę i cebulę.
Rozerwij sałatkę rękami na małe kawałki.
Połącz warzywa, ser, liście sałaty, oliwki, sól i mielony pieprz w szerokiej misce.
Osobno wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i oregano.
Polej sałatkę dressingiem i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy