Oczywiście możesz przygotować tę sałatkę o każdej porze roku, ale zimą chcesz czegoś bardziej satysfakcjonującego. Nie ma nic skomplikowanego w przygotowaniu. Najważniejsze, aby nie rozgotować ryby, w przeciwnym razie straci swój kształt. Mówię o wszystkim dalej w przepisie.
Składniki
- czerwona ryba - 300 g
- ser (solidny) – 120 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ogórki (słone) – 150 g
- majonez - 3 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (oczyszczona) – 1,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czerwoną rybę i umieść w garnku z wodą.
Dodaj sól, liść laurowy i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.
Pokrój ogórki, ser, obrane jajka i schłodzone ryby.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól, mielony pieprz i majonez.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy