Codziennie staram się włączać świeże warzywa do mojej diety. Jest pyszny, zdrowy i zawsze wygląda bardzo pięknie na stole. Opowiadam prosty przepis na lekką sałatkę z pomidorami i wszelkiego rodzaju ziołami!
Składniki
- pomidory - 350 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- rukola - 10 g
- szpinak - pół
- Mieszanka sałatkowa - 150 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj sałatę, rukolę i szpinak pod bieżącą wodą, lekko strząśnij i połóż na ręczniku papierowym do wyschnięcia.
Obierz cebulę i pokrój w grube pióra.
Pokrój pomidory na ćwiartki, Usuń zielony środek.
W szerokiej misce sałatkowej połącz sałatkę, szpinak, rukolę, cebulę i pomidory.
Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i oliwę z oliwek. Delikatnie wymieszaj, aby uniknąć wgniecenia warzyw i ziół.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy