sałatki 20.04.2023

Sałatka z wołowiny, warzyw i koreańskiej marchewki

40 min
4 porcje
Sałatka z wołowiny, warzyw i koreańskiej marchewki
0

Pyszna, soczysta i aromatyczna sałatka. Radzę gotować od razu więcej, ponieważ zawsze prosi się o dodatek. Wołowinę można wstępnie ugotować, a dopiero potem usmażyć. Pokrój składniki na kawałki mniej więcej tego samego rozmiaru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, osusz i pokrój na małe kawałki.

Sałatka z wołowiny, warzyw i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Podgrzej 2 łyżki oleju roślinnego na patelni, ułóż wołowinę i smaż do miękkości.

Sałatka z wołowiny, warzyw i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Pokrój pieczoną wołowinę i obraną paprykę.

Sałatka z wołowiny, warzyw i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wszystko wymieszaj, dodaj koreańską marchewkę, sezam, sól i mielony pieprz.

Sałatka z wołowiny, warzyw i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej ocet, sos sojowy i pozostały olej. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 6-8 godzin.

Sałatka z wołowiny, warzyw i koreańskiej marchewki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy