dania główne 14.12.2022

gulasz z indyka z koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną

1 godz. 20 min.
5 porcji
Gulasz z indyka z koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną
0

W mojej rodzinie wszyscy kochają gulasz, więc często go gotujemy. Niedawno wypróbowałem nowy przepis na indyka z koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną. Danie jest mniej tłuste, ale równie gęste i satysfakcjonujące. Ryż lub kasza gryczana są idealne jako dodatek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę, cebulę i marchewkę obrać i pokroić.

Gulasz z indyka z koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Opłucz indyka, osusz i pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej na patelni i dobrze zrumień mięso ze wszystkich stron.

Gulasz z indyka z koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj cebulę z marchewką i kontynuuj gotowanie przez kolejne 4 minuty.

Gulasz z indyka z koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj paprykę, liść laurowy i zmiażdżony groszek ziela angielskiego. Smaż wszystko razem przez 5 minut.

Gulasz z indyka z koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wymieszaj koncentrat pomidorowy ze śmietaną, wodą i mąką.

Gulasz z indyka z koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Wlej powstałą mieszaninę na patelnię i wymieszaj. Sól, przykryj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Gulasz z indyka z koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy