dania główne
20.04.2023
żeberka wieprzowe z ziemniakami w piekarniku w folii
3 godz. 20 min.
4 porcje
Głównym problemem gotowania żeberek wieprzowych z ziemniakami w piekarniku jest nie suszenie mięsa. I ten problem jest bardzo łatwy do rozwiązania. Wystarczy dobrze owinąć wszystko folią. I jak to zrobić poprawnie, powiem ci dalej w przepisie.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1 kg
- ziemniaki - 700 g
- tymianek - 0.5 łyżeczka
- sos sojowy - 30 ml
- oliwa z oliwek - 30 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ziarnista musztarda - 1 art.
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz sos sojowy, olej, musztardę, przyprawy i zmiażdżony czosnek.
Marynuj żeberka przez 1 godzinę.
Ułóż żeberka na folii bezpośrednio na obranych ziemniakach, przykryj wszystko resztkami marynaty i posyp tymiankiem.
Zawiń folię i piecz żeberka w piekarniku przez 1.5 godziny w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy