dania główne 22.01.2022

gulasz wołowy z wędzoną papryką

1 godz. 5 min.
4 porcje
Gulasz wołowy z wędzoną papryką
0

Ostatnio bardzo lubiłem wędzoną paprykę. Ciekawie podkreśla smak mięsa i ogólnie nadaje potrawie apetyczny aromat mgły. Spróbuj zrobić gulasz wołowy z tą przyprawą. Opowiadam moją wersję pysznego przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, osusz i pokrój na małe kawałki.

Gulasz wołowy z wędzoną papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Obierz cebulę i posiekaj. Zetrzyj marchewki.

Gulasz wołowy z wędzoną papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Rozgrzej olej na patelni, włóż wołowinę i smaż przez 10 minut. Każdy kawałek powinien być zrumieniony ze wszystkich stron.

Gulasz wołowy z wędzoną papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj cebulę, marchewkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 4 minuty.

Gulasz wołowy z wędzoną papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj mieszankę groszku, paprykę, sól i gorącą wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym.

Gulasz wołowy z wędzoną papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Przykryj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Gulasz wołowy z wędzoną papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy