Możesz dodać do omletów szeroką gamę produktów: mięso, kiełbasę, zioła, ser i warzywa. Dzięki dodatkom danie zyskuje nowe smaki i aromaty. Najważniejsze jest to, że dobrze się ze sobą łączą, a ich liczba jest niewielka.
Składniki
- jaja kurze - 8 sztuk
- cebula fioletowa - pół
- buraki - 50 g
- mleko - 150 ml
- mąka - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz fioletową cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie.
Jajka lekko ubij z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.
Dodaj mąkę, cebulę, buraki i delikatnie wymieszaj.
Nasmaruj formę olejem, wlej przygotowaną mieszaninę i wygładź. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy