dania główne 22.02.2022

omlet z cebulą i buraczkami w piekarniku

35 min
4 porcje
Omlet z cebulą i buraczkami w piekarniku
Stepanek Photography, stock.adobe.com
0

Możesz dodać do omletów szeroką gamę produktów: mięso, kiełbasę, zioła, ser i warzywa. Dzięki dodatkom danie zyskuje nowe smaki i aromaty. Najważniejsze jest to, że dobrze się ze sobą łączą, a ich liczba jest niewielka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz fioletową cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie.

Jajka lekko ubij z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.

Dodaj mąkę, cebulę, buraki i delikatnie wymieszaj.

Nasmaruj formę olejem, wlej przygotowaną mieszaninę i wygładź. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy