dania główne 21.06.2022

Zapiekanka ziemniaczana z szynką i parmezanem

50 min
4 porcje
Zapiekanka ziemniaczana z szynką i parmezanem
kab-vision, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu wolę używać wędzonej szynki lub boczku. To nadaje zapiekance ziemniaczanej jeszcze jaśniejszy i bardziej apetyczny smak. Zwłaszcza-w połączeniu z tartym parmezanem. Podczas serwowania radzę udekorować danie ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj szynkę i lekko podsmaż. Zetrzyj parmezan i ubij jajka z przyprawami.

Pokrój ziemniaki na talerze. Ułóż warstwę w formie, posyp szynką i lekko parmezanem.

Powtarzaj warstwy do końca składników.

Przykryj zapiekankę jajkami, przykryj pozostałym parmezanem i gotuj w piekarniku przez około 40 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy