dania główne 03.02.2022

Rolada z indyka z wątróbką

1 godz. 15 min.
4 porcje
Rolada z indyka z wątróbką
Vitalina Rybakova, stock.adobe.com
0

Wątróbka drobiowa to dobre nadzienie do bułki z indyka. Ale najpierw należy go ugotować, aby później wszystko ostrożnie zwinąć i owinąć folią. Mówię Ci, jak to zrobić i co jeszcze możesz dodać dla odmiany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i podsmaż wątrobę z cebulą, aż będzie miękka. Ugotuj jajka na twardo.

Przełóż wątrobę, zioła, czosnek i jajka przez maszynkę do mięsa. Dodaj przyprawy i wymieszaj nadzienie.

Rozwiń pierś z indyka, ubij, połóż nadzienie na krawędzi i zwiń bułkę.

Zawiń rolkę w folię i piecz przez 45 minut w 180 stopniach w piekarniku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy