Wątróbka drobiowa to dobre nadzienie do bułki z indyka. Ale najpierw należy go ugotować, aby później wszystko ostrożnie zwinąć i owinąć folią. Mówię Ci, jak to zrobić i co jeszcze możesz dodać dla odmiany.
Składniki
- pierś z indyka - 600 g
- wątróbka drobiowa - 150 g
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i podsmaż wątrobę z cebulą, aż będzie miękka. Ugotuj jajka na twardo.
Przełóż wątrobę, zioła, czosnek i jajka przez maszynkę do mięsa. Dodaj przyprawy i wymieszaj nadzienie.
Rozwiń pierś z indyka, ubij, połóż nadzienie na krawędzi i zwiń bułkę.
Zawiń rolkę w folię i piecz przez 45 minut w 180 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy