Pieczony dorsz z ziemniakami to miły rodzinny obiad. Jest sycący, prosty, pyszny i dość szybki. Proponuję dodać trochę różnorodności i upiec to wszystko z pomidorami. Jednocześnie powiem ci, co zrobić z ziemniakami, które wciąż gotują się znacznie dłużej niż delikatny filet rybny.
Składniki
- dorsz - 800 g
- ziemniaki - 400 g
- pomidory koktajlowe - 250 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- włoskie zioła - 2 łyżeczka
- tymianek - 1 gałązka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda Dijon - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do połowy ugotowane i grubo posiekane.
Natrzyj dorsza musztardą Dijon i przyprawami.
Ułóż ziemniaki i pomidory w formie, a na wierzchu dorsza. Posyp ziołami i skrop olejem.
Dodaj gałązkę tymianku i piecz rybę w piekarniku pod folią przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy